Writersblock...

... Nu har jag kommit in i en period där jag har försummat min blogg lite för länge. Jag har varken haft motivationen eller tiden att sitta och skriva ner ett par rader och för det ber jag om ursäkt mina kära läsare. Jag ska försöka att bättra mig.
Jag tror det kan bero på att jag kom in i en sorts deprition efter att ha kollat på samtliga säsonger av Seinfeld och kännt ett oerhört tomrum efter mina kära vänner Jerry, George, Kramer och Elaine. Vet inte riktigt vad jag ska göra utan dem. Jag har verkligen försökt att börja kika på nya serier som Mad Men och Breaking Bad för att fylla tomrummet, men inget verkar hjälpa. Kanske ska jag försöka ge mig ut i stora vida världen och försöka få riktiga George's, Jerry's, Kramer's och Elaine's?

Vuxenlivet kallar

Examen börjar närma sig med stormsteg och min far ligger på mig som en igel om att jag ska börja söka jobb nu nu nu. Det ska kännas skönt att gå ut skolan, men jag känner inte för den här omstarten som krävs med att skaffa ett nytt jobb och ny lägenhet, ja ett helt nytt liv. Jag har flyttat lite för många gånger under de senaste åren. Om jag tänker efter så har jag flyttat hela 9 gånger sedan jag fyllde arton. I och för sig så kan det vara skönt att bli av med lite gammal skit när man flyttpackar.
Men att flytta är ju inte det enda man behöver göra för att starta upp vuxenlivet. I fredags efter att min evige följeslagare somnat in så skönt i soffan (tror det var paltkoman som slog in eftersom vi dragit i oss en påse chips med dip och tre riktigt feta kexchockladkakor) så kunde jag inte riktigt gå och lägga mig. Jag kände mig oerhört kreativ och började genast att sammanställa en portfolio och skriva ihop mitt CV, för sånt gör man ju klockan 02.00 på natten. Men man kan ju inte sluta när man för en gångs skull har lust att försöka växa upp och bli en man.

I långa landet brunsås

Ikväll ser vi fram emot att njuta av premiären av Landet brunsås på svt2 klockan 20.00. Henrik Schyffert, Erik Haag och före detta copyn på garbergs Lotta Lundgren har kokat ihop några kulinariska (åter igen så slänger jag ur mig ord som jag inte riktigt vet vad de betyder för att krydda till berättelsen lite) repotage för alla oss som äter mat. Det känns som att trion kommer att servera ett slags hopkok av Sverige pussas och kramas och Erik & Mackan's Hela och rena & Snygga och Smärta.
Och på kvällens meny: varför vi svenskar är så snabba att ta till oss utländsk mat. För varför äter vi sushi till lunch och fredagsmyser med tacos framför På Spåret egentligen? Det känns som att det kan bli rätt underhållande det här. Fast å andra sidan så tycker jag att det mesta med Schyffert i är ett lyckat recept!

Taco hej som man säger i Mexico!

Till alla er Entourage & Seinfeld fans

Kollade precis på det sista avsnittet av seinfeld säsong fyra. Jerry och George har audition till sitt pilotavsnitt och in kommer en snubbe som ska spela George i serien. Men vem är det som kommer in? Om inte Jeremy Piven mer känd som Ari Gold i Entourage. Så här bjuder jag er på ett litet smakprov ur hans audition i Seinfeld.


Nice Ass Jeans & Clothing



Nu är den äntligen skriven, likviditetsbudgeten för mitt än så länge fiktiva jeansmärke Nice Ass Jeans & Clothing. Och det verkar som att min framtida ekonomi är räddad! Ja, så fort jag startat upp N/A jeans&clothing det vill säga. Jag har nämligen lyckats räknat fram ett överskott på över 700000 SEK och det under första året. Det känns som att H&M och IKEA får lämna plats för ännu ett multinationellt svenskt företag inom en snar framtid.

Undrar om jag någonsin kommer få godkänt i företagsekonomi?


Breaking the law afterwork



Efter gårdagens afterwork hamnade jag och min vän på avenyn för att fylla magen med lite nattakäk. Det fanns en hel uppsjö med val. Burger King, Subway, McDonalds, seven 11 och Sibylla. Vi kände att Sibylla var helt rätt val och gick därför dit och köpte oss ett varsitt Big Meal, men eftersom det var en Sibyllakiosk så saknade vi någonstans att sitta och vi kände inte alls för att sitta på en parkbänk och frysa medan vi slafsade i oss våra hamburgare så begav vi oss in på Burger King och satt där med våra Sibyllamål. Sedan gick vi därifrån och lämnade vårt Sibyllaskräp väl framme på bordet för den vänliga Burger King personalen att städa bort. Kändes lite rebelliskt av oss.

Inte illa pinkat Sherlock Holmes

Tillbaka i hemmets lugna vrå, efter en riktigt bra bioupplevelse trots att jag satt de sista 45 minuterna och gjorde allt i min makt för att inte pinka på mig. Kan verkligen rekommendera Sherlock Holmes för er som inte hunnit sett den på bio. För det är vad den är, en sann biofilm. Skön action, lite CSI på 1800-talet. Det märks att det är Guy Ritchie (Lock, stock and two smoking barrels, Snatch) som har regisserat och det funkar riktigt bra. Schyssta dialoger och snygga samt komiska fightingscener som lockar till en del skratt. Robert Downey Jr. passar perfekt i rollen som Sherlock och det enda som saknas är deerstalkern (Sherlocks hatt). Nu kanske ni är riktigt imponerande över mina kunskaper inom huvudbonader, men jag ska erkänna att jag fuskat med att wikipedia't Sherlock lite. Bara för att fräscha upp mina kunskaper lite om Sherlock. Jag ska försöka att inte avslöja någon story, vill bara säga att Holmes's lilla crush, hans kvinnliga motspelerska Rachel McAdams var strålande vacker i rollen som Irene Adler. Kanske den skönaste kvinnan jag sett på vita duken.

Slutligen så skulle jag vilja ge filmen 7/10 trots att jag inte riktigt kunde koncentrera mig i slutet eftersom min blåsa höll på att sprängas. Det som drar ner betyget lite, var väl att från och till så störde jag mig lite på Sherlocks förmåga att klura ut saker. Han var helt enkelt lite för bra för att vara trovärdig på vissa ställen. Men jag antar att det är så han ska vara.


Watson, what have you done?

Ikväll ser CineMaths fram emot att gå på Sherlock Holmes. Har väldigt stora förväntningar på den filmen, Robert Downey Jr. är en av mina personliga favoriter och det känns som att den kan leverera riktigt schysst action. För till skillnad från tidigare Sherlock Holmes så verkar dem ha gått från töntig detektiv till hårdkokt actionhjälte. Vi får bara hoppas att de inte skippat Sherlock's deerstalker (den legendariska hatten) och calabash (den berömda pipan som Holmes jämt puffar på). Ett måste för Sherlock.
Återkommer med recension och betyg på filmen.

Inflyttningsfest med Peter Dalle

 
Hela stekargänget

I lördags umgick Matt the Bratt med societeten här i Göteborg. Han var nämligen ute och rumlade runt på avenyn med några av sina stekarvänner. Efter en fet förluva hemma hos Matt the Bratt himself, begav sig ensemblen ut på krogen. Där flödade "skumpan" och vi (med vi menar jag förstås jag) lyckades till och med bekanta oss med en ganska så överförfriskad Peter Dalle. Jag var förstås inte överförfriskad utan lyckades föra mig hela kvällen då jag endast var på gränsen till salongsberusad.  


Fashion emergency?

Kvällen i ära så flödade Matt the Bratt's kreativitet och han lyckades skapa ett helt nytt mode. Jeans skjorta med svart slips till, kan det bli en ny fluga måntro? (ha ha)
Hiss eller diss, vad tycker ni?

Handla vs. Gym 0 - 1

Matt against fat. Nytt år, nya mål och nya tag mot fläsket. Efter en hel del julmat och konfektyr, har jag lyckats gått upp ett par-tre kilon igen. Dags att komma i form till strandsäsongen igen.
Tyckte jag kom på ett rätt bra sätt på hur jag skulle slippa köpa ett dyrt gymkort och ändå få lite träning idag. Jag kunde ta mig en promenad fram och tillbaka till ICA maxi. Sagt och gjort så begav jag mig ut i den blistrande kylan i full mundering. När jag kommit halvvägs så var mina lår helt bortdomnade och mina kinder måste ha gått från rosa till blå på några få sekunder. Väl inne på ICA så började jag mitt shoppande, jag grabbade tag i två korgar och började fylla dem till kanten. Det började bli rätt tungt så jag begav mig mot kassan, men under färden dit så slank det ner ett gäng konserver och lite annat smått och gott som jag var så tvungen att ha.. 
Jag packade upp mina varor på bandet och sakta men säkert såg jag hur mina pengar försvann. Notan slutade på runt 700 balobas och jag packade mina fyra matkassar till bristningsgränsen. Sedan begav jag mig ut i snöovädret igen. Efter ungefär 700 meter var jag tvungen att ställa ner mina varor och vila ett tag, jag hade fått upp ett skapligt pump i armar och axlar vid det här laget. Efter att ha vilat mina stackars armar ett tag fortsatte jag mitt styrkepassi kanske 500 meter den här gången. Jag hade kommit fram till en busshållplats och bad till han ovan där att bussen skulle kunna ta mig hem. Ingen buss förens om en 35 minuter och jag var ju bara två hållplatser bort från mitt varma hem. Jag fortsätter (cirka 300 meter den här gången). Jag ställer återigen ner mina kassar och pustar ut. Nu kände jag inte den bitande kylan längre, nu var jag svettig.
Till sist kom jag fram till mitt trapphus. Äntligen tänkte jag. Synd att man bor på vindsvåningen bara. Efter att ha konkat mina kassar upp för alla trappor och packat upp dem var jag helt slut. Det känns som att det väntar ett grönjävligt träningsvärk imorgon.
Och jag undrar om det inte är värt att införskaffa ett gymkort ändå, med tanke på hur dyrt ett enda träningspass blev...

Matt the Bratt and the Crib

Nu har Matt the Bratt äntligen flyttat ifrån sitt förra lilla råtthål på 18 kvm på Gibraltargatan till en vindsvåning på hela 35 kvm högt uppe på gräddhyllan i Mölndal. 
Det är verkligen ett lyft för Matt the Bratt i karriären, nu har jag nämligen 2 TV-apparaturer, ett riktigt kök med stort kylskåp och till och med ett riktigt köksbord. En schysst soffa i tv-rummet som ha en hel del chillin' moments med mina vänner. Och istället för att känna doften av damm varje gång jag går in genom dörren så möts jag av en doft av vanilj så fort jag glider in i lägenheten. Enda nackdelen med lägenheten är att jag har bytt ner mig från mitt 100 Mbits bredband och fått nöja mig med att surfa på internets stora vågor med ett mobilt bredband på 10 Mbit från 3.
Tänkte jag kunde bjuda på en del bilder på hur jag huserar nu för tiden. (Klicka på bilderna för att se dem i sin naturliga storlek.) Enjoy!


Utsikten över Götet


Tv-rummet


Halva köket, lite av sovrummet och tv-rummet


Restrerande delen av köket och tv-rummet


Sovrummet med tv och Fille?!

Best of 00-talet

Nu har vi lämnat 00-talet och äntrat scen på 10-talet. Men vad ska man säga om det gågna decenniet? Vad har det gett oss egentligen? Jag tänkte jag skulle försöka ge mig på att lista de bästa ur 00-talet om jag nu kommer ihåg vad som hänt. Inte alltid lätt när man har alzeimer light.

MUSIK

1. a) Blink 182 - I Miss You
Vad skulle annars toppa min lista över 00-talets bästa låt om inte en Blink låt? En av mina absoluta favoritlåtar all-time.

1. b) Blink 182 - First Date

 

Kanske inte förtjänar förstaplatsen musikmässigt, men med musikvideon så krossar den alla låtar med mils avstånd. Fast visst blir man glad av det här?

2. Taking Back Sunday - A Decade Under The Influense & MakeDamnSure
Även andra platsen får delas. Det har blivit en hel del turer från Sunne till Kilafors och eftersom inte radiomottagningen har vart den bästa har det blivit X antal timmar med samma skiva snurrandes i CD-spelaren under åren. Det här är två av låtarna som har spelats flitigast.  

3. The Hives - Walk Idiot Walk

 

Decenniets skönast och mest kaxiga riff. Sanna deras ord: The Hives, your new favourite band!

4. Movits - Fel del av gården
Svängiga pojkar med skön dialekt och riktigt sköna texter.

5. Foo Fighters - Long Road To Ruin
Egentligen hade jag velat ha My Hero här, men eftersom den inte räknas till 00-talet, så var jag tvungen att ta en annan Foo Fighters låt och då vart det den här.

6. Panic! At The Disco - Nine In The Afternoon 
Jag började med att lyssna lite försiktigt på Fall Out Boy mot min vilja, men efter ett tag så började jag gilla dem och med dem så kom Panic! Och efter jag hörde Nine In The Afternoon så var jag fast. Riktigt catchy och perfekt som allsångsmusik i bilen. 

7. Eminem - Without me
Älskar Eminem. Otroligt sköna beats och fantastiska texter gör att han kommer med på listan. En Amerikansk Cornelis Vreeswijk.

8. Jimmy Eat World - Hear You Me
Mysigaste låten ever, har många fina minnen till den här låten. Och efter att ha varit på Jimmy Eat World på Debaser i Stockholm för ett par år sedan så växte kärleken till den här låten ytterligare.

9. Rise Against - Swing Life Away
Det är en fin bit det här. Känns som att den handlar lite om mej.

10. The Killers - Somebody Told Me
Efter allt för många timmar framför Guitar Hero och ett otroligt nötande så fastnade jag för The Killers. Skulle lika gärna kunnit slänga in Mr. Brightside eller When You Were Young här. 


FILM

1. Sin City



Vilken rollista! Mickey Rourke, Bruce Willis, Elijah Wood, Jessica Alba, Benicio Del Toro, Josh Hartnett, Rutger Hauer, Brittany Murphy (RIP), Clive Owen och många fler. Älskar verkligen känslan i filmen, varenda liten filmsekvens kunde vara en filmposter och den skrovliga berättarrösten. Kan även ta och passa på att rekommendera Watchmen som är lite i samma anda som Sin City. Helt klart coolast under 00-talet!

2. Kill Bill, Volume 1
Ja vad säger man? Quentin fucking Tarantino. Han har gjort det igen. Enastående dialoger och sköna karaktärer.

3. The Lord Of The Ring
Tyvärr har jag lyckats kolla mig less på de här filmerna. Men jag tycker verkligen att dem förtjänar en så här hög placering. Grymma effekter, bra skådespelare och inte alls långt från böckerna.

4. Memento
En av mina absoluta favoritfilmer. Hela filmen utspelas baklänges. Man får följa Leonard som försöker hitta sin frus mördare samtidigt som han lider av världens sämsta minne. Riktigt smart film, man sitter på helspänn.

5. The Wrestler



Mickey Rourke's stora comeback. Fantastiskt skådespeleri och en underbar story.

6. Million Dollar Baby
Jag fortsätter lite på samma spår här. Samma genre med en minst lika stark story och bra skådespelare.

7. The Departed
Otroligt cool film, med en rollista som hette duga. Mark Wahlberg, Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio, Matt Damon och många fler.

8. I Love You Man / Superbad / Forgetting Sarah Marshall / Knocked Up
Nu kanske ni tycker att jag är löjlig som inte förlängde listan, men det är samma gäng som ligger bakom dessa filmer och jag tycker att de hör ihop på något sätt. Alla är riktigt underhållande. I Love You Man, handlar om det allra finaste, nämligen manlig vänskap. Superbad skrev Seth Rogen när han var 14? år och det kanske märks, men den är riktigt rolig och Forgetting Sarah Marshall och Knocked Up är två fantastiskt roliga "romantiska" komedier.

9. Batman - Begins / The Dark Knight
Hade man slagit ihop de här två filmerna så hade den lätt toppat den här listan. Om man kunde ta Heath Ledgers Joker från tvåan och lagt honom i ettan så hade jag varit såld. Nu tyckte inte jag att tvåan hade lika bra story som ettan, eller också hade jag lite för höga förväntningar på tvåan att den helt enkelt inte matchade mina förväntningar. Men två grymma filmer är det i alla fall. 

10. Into The Wild
Den här filmen är nog den enda på listan som jag bara sett en gång. Men det känns som att man måste vara på precis rätt humör för att se den här och man måste se den ensam. Dessutom så har den ett enastående soundtrack av en av de allra bästa (Eddie Vedder).




Summa summarum: Det har helt enkelt varit Mickey Rourke's decennium. Tycker även att Robert Downey Jr. har gjort grymt bra ifrån sig, båda har fått en varsin oscarsnominering Rourke för The Wrestler och Robert för sin roll som australiensare som spelar en svart man i filmen, insane! och nu är de aktuella i Iron Man 2. Den ser jag verkligen fram emot!

The boy are back in town



Nu är det slut med julmat och hälsa på släkt och vänner, åter till vardagen i Götet. Jag har precis varit och fyllt kylskåpet till bristningsgränsen och packat ner hela bohaget i mina två flyttlådor. Imorgon går lasset från mitt lilla krypin till en dubbelt så stor vindsvåning. Sweet!
Dessutom så har jag lite goda nyheter för er grungeälskare där ute. Soundgarden ska återförenas! Så vi kommer återigen få höra Chris Cornells vackra stämma i sin rätta miljö. Håll utkik efter detta. Jag hoppas att ni såg Rock n roll - hall of fame benefit galan som sändes dan innan nyårsafton. Underbar konsert med artister som Bruce Springsteen, John Fogerty, U2, Ozzy, Metallica och gamla goda blueslegender som BB King. Missade ni den så bjuder jag på ett litet smakprov från den. Det är fortfarande krut i gubbarna må jag säga!

RSS 2.0