Rollercoaster





Big city life... Otroligt imponerad över mig själv som lyckades ta rätt buss ner till city och klara av första dagen på min flashiga praktikplats trots nervositeten. Det känns som att Matt the Bratt kommer att utvecklas snabbt och kunna sudda ut det sista av bonnpöjken i den här otroligt vältrimmade kropp...

Hemresan till min lilla, lilla, lilla, lilla 18 kvadrats crib gick även den som på räls, trots att jag inte tog spårvagnen (som går på räls) utan bussen. Dock fanns ingen sittplats åt mig, men det gjorde inget eftersom jag fick uppleva Liseberg utan att behöva vara där eller köpa ett dyrt åkband. Så för dem som tycker om att åka berg&dalbana kan jag verkligen rekommendera att stå i mitten av dragspelsbussen.

På spåret till Göteborg med Ingvar Oldsberg...

Japp, då var man på plats i Göteborg då, efter en sju timmars lång tågresa, tre koppar kaffe, 1 liter cola, en raider (jag vägrar säga twix, trots att det var en evighet sedan dom bytte namn), en sandwich, två filmer (I love you man och Year one) och sist men inte minst min eminente reskamrat Ingvar Oldsberg. Det känns definitivt som att jag är på rätt spår?! :) 

Väl framme i GBG så möttes jag upp av kusin Sussi, Johan och Sushi. Så nu börjar den här bonnpöjken komma in i the city life! Man kan säga att det är "a small step for Maths, but a gigant step for Mathskind".
Har precis fått igång internet i min nya crib, så resväskan står fortfarande oöppnad och bara väntar på att packas upp. Lägenheten är lite smått spartansk, men det får duga åt mig den här månaden.

Lite smått nervös inför morgondagen då jag börjar min praktik på flashig reklambyrå. Funderar om jag är tvungen att vattenkamma bort mina charmiga lockar och fixa brattfrillan för att passa in...

Multitasking Man...

Det sägs att män inte kan göra två saker samtidigt. Jag är inte en av dem männen, eller åtminstonde inte när jag kör bil. Jag har nämligen en förmåga att göra hundra saker när jag kör bil. Till exempel så har jag nu suttit 4 timmar i bilen för att åka hem till Kilafors och under denna resa så har jag lyckats ätit chocklad, druckit läsk, tuggat tuggummi (tänk på min dialekt när ni läser tuggummi) sms:at samt pratat i telefon, samtidigt som jag har lyckats undkomma vattenplaning och diverse djur i väggrenen.
 

Sambro's i Sunne

Denna vecka har jag provat på ett nytt sorts förhållande. I början av veckan flyttade jag in hos min gode vän Filip och nu sista natten i Sunne så packade jag mina tillhörigheter och flyttade in hos min gode kamrat Torstein. Jag blev helt enkelt tvungen att mynta ett helt nytt uttryck för denna typ av relation, sambro (en kombination av sambo och bro'). Det känns som att jag har tagit mina bromances till en helt ny nivå.

Grisig status



Same ol' same ol'

Fredag kväll och jag tänkte återigen gå ut i goda vänners sällskap och åtnjuta ett par tre utav den läskande dryck vi i folkmund kallar för öl. Innan en sådan kväll äger rum, så äro man tvungen att grooma sig själv lite.

Jag har blött och tvålat in min kropp för att sedan skölja av mig duschcremen, jag har haft mumma under armarna och fixat en riktigt fräsig frisyr med schwartzkopf's fantastiska "dust it" och en form av hårpasta jag inte kommer ihåg namnet på.

Men det är en sak jag stör mig på. Jag har haft samma t-shirt på mig de senaste 3 gångerna jag varit ut. Ikväll var i och för sig klädvalet lite mer "påtvingat" än vad det har varit de senaste gångerna. Jag har nämligen packat ner näst intill allt jag har i klädväg och det enda respektabla jag hittade i min garderob var just den t-shirt jag sitter och skriver detta inlägg i!

Matt "the soon to be Bratt" flyttpackar

Snart så kommer bonnpöjken Matt att bli bratt. Han ska nämligen styra sitt flyttlass till Göteborg nästa helg! Han kommer att byta den lantliga tillvaron i Sunne för att vara på flashig praktikplats i storstan.

Håller på och stökar för fullt i lägenheten nu. Flyttkartonger till förbannelse varvas med hemska påsar fyllda med kläder, lakan, handdukar och så vidare och så vidare. Jag hatar verkligen att flytta, ändå så börjar jag bli ganska grym på det. Det blir nämligen femte gången som jag flyttar på tre år.

Är det någon där?

Under mitt dagliga rutinbesök på facebook, gmail, twitter och så vidare, så började jag undra om det över huvudtaget är någon som lever där ute, IRL alltså. Det är så himla dött på facebook, bloggar, twitter osv. Kan det vara så att ett nytt Hiroshima har gått mig förbi eller är det svininfluensan som skördat så pass många av mina vänners liv?
Ni som läser detta meddelande: ta kontakt med mig, så startar vi en koloni, för att börja bygga upp ett nytt samhälle och starta om på nytt. Ett liv utan facebook, twitter och bloggande!

Träkeps & the Hangover

Efter gårdagens festligheter, vaknade jag av att solens strålar träffade mig i ögonen och att träkepsen någon fäst på min skalp igår satt lite, lite för tajt! Men döm om min förvåning, det var inte solens strålar utan dumburkens sken (som jag somnade in framför efter en blöt natt).

Jag kravlade mig ur sängen för att förtära lite himmelsk god yoghurt med musli! Slog sedan igång the Hangover på datorn. Jag kände att jag var tvungen att ge den en chans till och eftersom jag själv hade en liten "hangover" tänkte jag att jag kunde relatera till filmen den här gången.. Men efter en halvtimme in i filmen utan att ens ha dragit på smilbanden en enda gång började jag fundera varför jag ens försökte? Men eftersom jag inte hade kraften att kliva upp ur sängen en andra gång för att byta film, så var jag tvungen att tragglade mig igenom denna 99 minuter långa "komedi".


Ha den äran paps!



"Jag ska be att få ställa upp, med en visa om en man, som nu är gammal och utsliten, impotent och väderbiten..." Med dem orden tänkte jag ta och passa på att få gratulera min käre far på bemärkelsedagen, han fyller nämligen 53 år idag!

Jag vet att ni sitter och tänker, är mannen på bilden verkligen den stilige och charmige Maths far? Och på det kan jag bara svara, ingen aning. Jag har inte sett något faderskapstest som kan bevisa det! Men allt eftersom åren gick med Per som pappa, lärde jag mig att tycka om honom och bestämde mig för att behålla honom... Tills något bättre dyker upp då.
Mamma har ju alltid haft en liten crush på Kevin Costner och jag vet inte (nu sitter jag bara och låter fantasin flöda). Det kanske är för att hon hade en liten fling med honom back in 1984, som då resulterade i mig?

Vem vet...





Back in business


Efter vårens stora succé Mattbeach, där jag beskrev min kamp mot manboobs och lovehandles.. Har jag återigen satt mig ner bakom tangentbordet för att skriva av mig lite tankar och funderingar..

Denna gången tänkte jag driva en mer allmän blogg, där jag tar upp allt mellan himmel och jord.. Jag kommer att duka upp ett smörgåsbord av ämnen som heminredning, reklam, bromance, film, 90-talsmusik, vardag, sex, drugs & rock n' roll, mat och kultur.. Dessutom kommer jag att bjuda på en sufflé (fråga mig inte vad det betyder, men eftersom jag redan använt en matreferens kan jag lika gärna fortsätta) av topplistor, bilder, youtubeklipp och annat smått och gott, så håll utkik..

För Mattology är ute i ett internet nära dig!


RSS 2.0