Sporta för njutning

Jag har väl aldrig varit särskilt intresserad av att idrotta, mina intressen har alltid bestått av lite mer latare karaktär. Å i ungdomens da'r var det väl inget större problem för mig. Då kunde jag dra i mig 1.5 liter cola och trycka i mig en hel påse sourcream onionchips på helgen utan att behöva anstränga mig särskilt mycket resten av veckan för att behålla samma siffror på vågen. Vid närmare eftertanke så rörde jag väl skapligt på mig back in the days. Jag hade ju trots allt lite badminton, lite fotboll, lite skidåkning och andra fysiska aktiviteter som jag utförde utöver skolidrotten..
Efter körkortet och när man inte längre kunde kalla sig för tonåring, ändrades spelreglerna dramatiskt. För varje snacks man tröck i sig var man tvungen att slå ett extra slag på mitsarna under box-passen på sporthallen, man blev tvungen att pressa fram en sista badmintonmatch.
Men det är det helt klart värt.. Huvudsaken är att man kan få unna sig något extra gott på helgerna. En fet ost, ett gott rötjut, en pizza som stilla avnjutes framför svt's På Spåret.

Vi ses sen, CSN!

Var min tanke när jag lämnade skolan och de Värmländska skogarna bakom mig, med ett rykande färskt diplom i handen. Då hade jag inte en tanke på att man någon gång skulle bli tvungen att betala tillbaka hela kalaset. Å ju ivrigare man var att få sätta tänderna i arbete, bli en riktig knegare, gjorde så jag sakta men säkert glömde bort mina skulder. Här om veckan damp ett brev med CSN som avsändare ner i mitt brevinkast. Med svettiga händer öppnade jag kuvertet och läste rubriken.. "Nu är det dax att börja betala" Som om en benknäckare åt maffian själv skrivit rubriken. Så jag antar att det bara är att punga ut..

Jag var bättre förr



Jag kommer ihåg en tid. Inte allt för längesen. Då jag såg bra ut på bild. Missuppfatta mig inte, men när jag står framför spegeln i badrummet så kan jag ibland bländas av skönheten hos den något tysta men stilige mannen som är min reflektion. Men nu förtiden, när jag väl hamnar på bild, särskilt sådana som brukar dyka upp på det sociala nätverket facebook, verkar den stilige mannen från spegeln vara som bortblåst. Kvar är en liten, något knubbig man som utövar fula grimaser och annat trams (se bifogad bild).
Vad kan ha hänt med mina modeling-skills, eller tappar jag fullständigt kontrollen över min kropp så fort blixtarna börjar dundra runtikring mig? Skulle det kunna bero på att mina vänner var bättre fotografer förr, sådana som lyckas ta fram mina goda sidor.. Hur som helst, så ska jag nog hålla mig borta från blixtarna ett litet tag framöver. Tills jag börjar bli bra på bild igen.. Om..

The revival of Mattology

Återigen har jag intagit min plats bakom tangentbordert Redo att förgylla er tillvaro så här i vintermörkret. Nu kanske ni undrar vart jag tog vägen och varför jag inte yttrat ett ord på flera månader. Det var helt sonika så att jag drabbades av någon sorts skrivkramp och blev alldeles för självkritisk och kunde till slut inte få ur mig ett enda vettigt ord. I och för sig så var det inte så många vettiga ord som yttrades under mina tidigare blogginlägg. Men nu har jag beslutat att lägga allt gammalt groll bakom mig och köra på igen. Jag kan inte lova er en frekvent uppdaterad blogg, men en sak kan jag lova er. Ni kommer att få massor av funderingar, observationer, anekdoter och en å annan ordvist serverade på silverfat av mina mjuka, ovalkade kontorshänder..

Till nästa gång vi ses. Vet ni vad Islänningarna blev när det blev vulkanutbrott? ....Överaskade

RSS 2.0